CUM A ÎNCEPUT VISUL DUMBRAVA

Despre dezvoltator / Despre Loreco Investments

Loreco este o companie de familie, ai cărei proprietari au o îndelungată experiență în dezvoltarea de complexe imobiliare de succes în Marea Britanie. Acum 10 ani am avut viziunea de a dezvolta un peisaj urban în București. Așa că am început căutarea terenului. Nu am avut nici o îndoială când am ajuns în Dumbravă că am găsit situl potrivit: o întindere în mijlocul pădurii, mărginită doar de cel mai albastru și curat cer.
După ce am achiziționat terenul de 90 de hectare, am început să lucrăm cu Donald McCreadie, un urbanist britanic de seamă, la conceperea a cinci sate legate de un coridor verde, ce ne doream să acopere o treime din sit-ul nostru.
Am angajat o companie de ingineri germani, Brechtefeld & Nafe, specializați în dezvoltarea de complexe imobiliare, pentru a proiecta sistemul de alimentare cu apă, sistemul de filtrare a apei, sistemul de irigație, sistemul de colectare și scurgere a apei pluviale, sistemul de transmisie prin fibră optică și sistemul de alimentare cu energie electrică. Structura acestora susține toate cele cinci sate și este una care se află în fruntea tehnologiei germane.
Alături de Reif Infra și ceilalți constructori am muncit din greu în ultimii ani pentru a atinge standardele înalte ce ni le-am propus. În momentul de față, ne concentrăm eforturile asupra construcției de case inspirate de arhitectura contemporană și colaborăm cu arhitecți români inovatori, dispuși să-și testeze limitele creativității într-un buget predefinit.